Termeni si conditii

1.Definitii

Termenii si conditiile generale de vanzare se vor aplica tuturor bunurilor si serviciilor vandute de PARTS 4 CARS SRL prin intermediul magazinului online Parts4Cars.ro, catre cumparator.

2.Identitatea firmei si descrierea serviciilor

Magazinul online Parts4Cars.ro este administrat de PARTS4CARS SRL, cu sediul social in Arad. Magazinul comercializeaza produse din domeniul auto, doar pe teritoriul Romaniei.

3.Inregistrarea unei comenzi

3.1. Inregistrarea unei comenzi prin intermediul magazinului online Parts4Cars.ro, presupune exprimarea acordului din partea potentialului comparator cu forma de comunicare, telefonic sau prin e-mail, utilizata de Parts4Cars.ro.

3.2. O comanda se poate aplica pentru un bun sau serviciu, din oferta de pe site. Un agent de vanzari va prelua comanda careia i s-a alocat un numar de inregistrare si va confirma disponibilitatea produsului in urma verificarii stocului. Livrarea comenzii se va face dupa informarea clientului despre existenta produsului.

3.3. Contractul intra in vigoare la momentul emiterii facturii fiscale catre cumparator.

3.4. Preturile produselor sunt valabile 24h, iar in situatii exceptionale se pot modifica in acest interval.

3.5. Produsele sunt disponibile in limita stocului.

3.6. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda clientului in situatia unui pret derizoriu sau incorect afisat pe site, daca dintr-o eroare de comunicare produsul nu mai poate fi comandat sau perioada de livrare depaseste limita rezonabila de timp, datele clientului sunt incorecte sau incomplete, tranzactia cu cardul clientului nu a fost acceptata de banca.

3.7. Cumparatorul poate opta pentru urmatoarele metode de plata:

- Transfer bancar - Va primi pe e-mail proforma pentru efectuarea platii, dupa verificarea si confirmarea comenzii de catre un consilier Parts4Cars.ro

- Online cu cardul - prin platforma euplatesc.ro

- Online in rate egale fara dobanda - prin card de cumparaturi

3.8. Pentru comenzile cu o valoare mai mare de 2.000 lei, se percepe un avans de minimum 50%.

3.9. In cazul comenzilor cu tarif suplimentar la transport, vanzatorul poate solicita plata integrala in avans.

4.Livrarea produselor

4.1. Termenul de livrare a produselor este intre 1 zi si 30 zile, in functie de disponibilitatea in stoc.

4.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si atasarea documentelor insotitoare. Acesta se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate produselor, in momentul predarii firmei de curierat.

4.3. Livrarea produselor se va efectua prin firme de curierat partenere.

4.4. Vanzatorul nu autorizeaza curierul sa permita cumparatorului deschiderea coletului inaintea semnarii de primire (livrare) si platii contravalorii produselor comandate.

4.5. Vanzatorul nu este responsabil de continutul coletelor trimise prin firme de curierat.

4.6. Recomandam verificarea coletelor primite, neasumandu-ne raspunderea pentru produsele deteriorate la transport si intocmirea unui proces verbal de constatare impreuna cu angajatul firmei de curierat, daca va aflati intr-o astfel de situatie.

4.7. Pierderea sau deteriorarea produsului dupa intrarea in posesie nu constituie responsabilitatea vanzatorului sau a curierului.

4.8. Taxa de livrare este de 35 lei, iar pentru comenzile care depasesc suma de 500 lei livrarea este gratuita (in limita a 15 kg), in localitatile in care exista sedii ale companiei de curierat (exceptie fac coletele cu dimensiuni atipice, mai lungi de 1,2 m).

*Anvelopele si jantele se taxeaza separat, in functie de greutatea volumetrica.

Recomandam verificarea coletelor primite, neasumandu-ne raspunderea pentru produsele deteriorate la transport si intocmirea unui proces verbal de constatare impreuna cu angajatul firmei de curierat, daca va aflati intr-o astfel de situatie. Pierderea sau deteriorarea produsului dupa intrarea in posesie nu constituie responsabilitatea vanzatorului sau a curierului.

5.Drepturile si obligatiile vanzatorului / firmei

5.1. Intregul continut al acestui site (date, imagini, texte, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe, etc) este proprietateaParts4Cars.ro si nu poate fi copiat, publicat, folosit in scopuri personale sau comerciale fara acordul scris al proprietarului care administreaza site-ul.

5.2. Nerespectarea acestor conditii se pedepseste conform legilor in vigoare.

5.3. Vanzatorul are obligatia de a prelua comanda de la client, de a confirma prin mijloace electronice(e-mail, sms) sau/si telefonic.

5.4. Proprietarul site-ului isi rezerva dreptul de a modifica sau a inlocui acesti termeni, fara a anunta in prealabil.

5.5. Parts4Cars.ro isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela, sa inchida conturi personale, daca exista tentative sau suspiciuni de frauda, in situatia de informatii personale false care impiedica executarea contractului de vanzare-cumparare, utilizarea de limbaj injurios in comentarii cu scopul de a defaima.

5.6. Parts4Cars.ro are dreptul de a refuza clientii cu comenzi anulate si retur de produse, in mod repetat.

6.Limitarea responsabilitatii firmei

6.1. Informatiile afisate pe site au scop informativ, proprietarul site-ului neasumandu-si responsabilitatea pentru acuratetea sau caracterul complet al acestora.

6.2. Parts4Cars.ro nu va fi raspunzatoare pentru pagube directe, indirecte, situatii accidentale, sau alte pierderi intangibile rezultand din: comportamentul utilizatorilor, imposibilitatea accesarii site-ului, acces neautorizat la datele clientului, actiuni ale unei terte parti asupra serviciilor site-ului, in situatii de neglijenta sau infractiuni, neindeplinirea unei comenzi, deteriorarea produsului in timpul transportului sau orice alta problema de natura tehnica.

6.3. In timpul livrarii produselor catre cumparator, nu suntem raspunzatori pentru intarzierea si integritatea coletelor livrate prin firme de curierat, doar pentru coletele livrate prin curierii firmei; in acest sens cumparatorul va fi informat de eventuale situatii accidentale aparute in livrarea produselor.

6.4. Vanzatorul depune eforturi pentru informarea corecta a clientului, despre caracteristicile, preturile produselor si serviciilor afisate pe site. Ne rezervam dreptul de a anula comenzile la produsele cu preturi derizorii, rezultate din greseli de tiparire.

6.5. Promotiile si ofertele speciale sunt valabile in limita stocului disponibil.

6.6 Nu se ofera garantia satisfacerii cerintelor, prin cumpararea unui produs sau serviciu de pe site.

6.7. Nu ne asumam raspunderea pentru modificarea, intreruperea sau suspendarea site-ului Parts4Cars.ro.

6.8.Parts4Cars.ro isi desfasoara activitatea de vanzare a produselor prin intermediul magazinului online, in conformitate cu legislatia romana.

7.Drepturile si obligatiile cumparatorului

7.1. Clientii au dreptul de a utiliza paginile site-ului Parts4Cars.ro exclusiv pe propria raspundere, sa-si creeze un cont, sa modifice sau sa strearga acest cont din motive specifice, sa comande produse, respectand Termenii si conditiile acestuia.

7.2. La crearea unui cont sau la efectuarea unei comenzi, potentialul comparator(utilizatorul) este obligat sa nu furnizeze informatii si date personale false, sa nu instraineze contul si mai ales parola.

7.3. Clientul poate lansa o comanda electronica prin intermediul site-lui sau telefonic, exprimandu-si acordul cu Termenii si conditiile acestui site, acceptand astfel sa primeasca produsele solicitate si sa plateasca contravaloarea lor. Acesta poate anula o comanda prin e-mail sau telefonic, inaintea livrarii produselor.

7.4. Cumparatorul poate posta opiniile vizavi de produsele achizitionate, reclamatiile fiind acceptate doar la adresele de e-mail mentionate in pagina de contact. Reclamatiile se vor solutiona in termen de maxim 30 zile.

7.5. Cumparatorul nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice prin intermediul internetului sau mijloace media, documentele (oferte, facturi, certificate de garantie, procese verbale) sau informarile primite de la comerciant/vanzator.

7.6. Persoanele minore pot comanda produse doar cu consimtamantul reprezentantilor legali. Doar persoanele cu domiciliul in Romania pot cumpara produse de pe acest site.

7.7. Cumparatorul poate notifica vanzatorul pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale.

8.Garantii

8.1. Conditiile de garantie sunt in conformitate cu legea 449/2003 si a politicilor comerciale ale vanzatorilor.

8.2. Garantia unui produs este valabila din momentul livrarii acestuia.

8.3. Produsele comercializate prin intermediul Parts4Cars.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie. De asemenea, atat pretul cat si specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala, si pot fi schimbate fara nici o notificare in prealabil. Fotografiile produselor au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produsul in sine.

8.4. Produsele comercializate de Parts4Cars.ro se livreaza numai in urma comenzilor efectuate online, in limita stocurilor disponibile. Modificarea preturilor produselor afisate pe site se poate face fara o instiintare prealabila.

8.5. Produsele comercializate de catre Parts4Cars.ro sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de catre producatori. Garantia legala este de 24 de luni pentru piesele de folosinta indelungata.

8.6. Garantia acopera defectele de material sau de fabricatie iar produsele care vor prezenta acest tip de defectiuni vor fi inlocuite in cadrul termenului de garantie cu altele noi, conform legii.

8.7. Termenul de garantie este valabil de la data inscrisa pe factura de vanzare a marfurilor.

8.8. Parts4Cars.ro este exonerata de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

Piesele nu au fost montate intr-un atelier de reparatii autorizat de catre Registrul Auto Roman sau de catre producatorul autovehiculului;

Piesele s-au defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;

Piesa a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;

Piesa nu a fost identificata corect ca urmare a prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit;

Piesa s-a uzat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de reparatii care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de catre producator;

Autovehiculul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare;

Autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice);

Piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupture, deformari chimice sau mecanice;

Piesele prezinta o uzura normala.

8.9. Cumparatorul care va reclama o situatie de cadere in termenul de garantie va prezenta impreuna cu piesa/piesele in cauza, urmatoarele documente: Factura de achizitie emisa de catre Parts4Cars.ro si bonul fiscal sau factura cu care cumparatorul a vandut piesa/piesele in cauza catre utilizatorul final; Certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzarea piesei; Dovada efectuarii montajului intr-un atelier de reparatii autorizat de catre Registrul Auto Roman; Documentul emis de catre atelierul de reparatii autorizat prin care se constata defectiunea si sunt explicate cauzele aparitiei acesteia; Copia certificatului de inmatriculare a autovehiculului in cauza; Alte documente cerute de furnizorul piesei, etc.

8.10. Cumparatorul poate refuza marfa livrata daca sunt semne vizibile de deteriorare sau in caz de nefunctionare corespunzatoare.

9.Returnarea produselor

9.1. Conform O.U.G. nr.34 din 2014, consumatorul (persoana fizica) beneficiază de o perioadă de 14 zile de la achizitie pentru a returna un produs, sau de o perioada de 14 zile de la primirea ultimului produs livrat dintr-o comanda multipla de produse, fără a fi nevoit să justifice decizia luata şi fără a suporta alte costuri, decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G nr.34/2014. In cazul prestarilor de servicii, retragerea din contract se face in termen de 14 zile de la incheierea acestuia.

9.2. Clientii persoane juridice nu intra sub incidenta Ordonantei de Urgenta nr.34/2014.

9.3. Returnarea se face prin firme de curierat la adresa de contact, costul transportului fiind suportat de client.

9.4. Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care s-au livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

9.5. Produsele care au fost livrate gresit si nu corespund comenzii efectuate se pot returna fara costuri suplimentare, taxele de transport fiind suportate de Parts4Cars.ro, dar rezervandu-ne dreptul de a alege metoda de livrare si firma de curierat.

9.6. Pentru produsele nefunctionale sau care prezinta defecte in primele 24 ore de utilizare, le puteti returna in maxim 48 de ore, pentru a fi inlocuite cu altele similare. In situatia in care nu este posibila inlocuirea se va restitui contravaloarea produselor.

9.6. Coletele primite prin curier cu deteriorari vizibile trebuie refuzate si se va intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat specificand starea acestora.

9.7. Produsele nu se pot returna personal la sediul social al Parts4Cars.ro.

9.8. Vom respinge solicitarile repetate de returnare a produselor, considerandu-le abuzive.

9.9. Nu pot fi returnate urmatoarele produse:

- fara ambalaje, inscriptionarile specifice si continutul original (accesorii, documentatie, cabluri si alte materiale incluse)

- care nu se afla in ambalajul original in care au fost livrate

- lipsite de accesoriile si componentele originale livrate

- care prezinta deteriorari, cu urme de uzura, lovituri, zgarieturi, montaj, vopsire sau sudura

- cu interventii din partea persoanelor neautorizate, cu defecte datorate socurilor electrice sau mecanice

- comandate gresit deoarece cumparatorul nu a pus la dispozitie datele de identificare ale autovehiculului si seria de sasiu sau aceastea au fost comunicate eronat

- lichide auto (uleiuri motor, transmisie, lichid frana, etc.)

- coletele care au mentionata suma de ramburs pe eticheta de transport,

- produse aduse in conditii speciale

– care nu se afla in stocul furnizorilor si comandate la cererea expresa a cumparatorului, in cantitati limitate sau produse remanufacturate si personalizate ca dotari si facilitati.

10.Suma rambursata

10.1. Rambursarea valorii produselor returnate se va face folosind aceeasi modalitate de plata din tranzactia de cumparare, fara comisioane, in termen de 14 zile calendaristice de la informarea deciziei de retragere din contract. Suma va fi rambursata doar dupa intrarea in posesia produselor returnate.Daca va exprimati acordul pentru o alta modalitate de rambursare a sumei, veti suporta toate taxele si comisioanele aferente. In cazul platilor in numerar, rambursul se va efectua in contul bancar al clientului.

11.Confidentialitatea si protectia datelor

11.1 Conform cerinţelor Regulamentului 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal, magazinul Parts4Cars.ro, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de utilizator.

11.2 Prin crearea unui cont pe site, clientul isi exprima consimtamantul ca Parts4Cars.ro sa administreze datele acestuia cu caracter personal, în scopurile menționate la 11.3.

11.3 Scopul colectarii datelor este utilizarea lor cand se proceseaza o livrare, pentru facturarea produselor comandate, activitati de marketing, anchete sociale sau alte scopuri prevazute de lege si de activitatea firmei, și numai cu acordul voluntar al clientului.

11.4 Conform Regulamentului 2016/679, clientul beneficiaza de următoarele drepturi: 

a) Dreptul de a fi informat despre cum vor fi folosite datele personale;
b) Dreptul de acces la datele personale;
c) Dreptul de rectificare a datelor daca acestea sunt eronate sau incomplete;
d) Dreptul de a fi sters sau asa-numitul Right To Be Forgotten pentru a nu mai fi inclus; In comunicari sau procesari ulterioare;
e) Dreptul de a restrictiona procesarea datelor dincolo de simpla lor pastrare;
f) Dreptul de transfer al datelor pentru a fi la dispozitia persoanelor asa cum doresc ele sa le foloseasca pe alte platforme sau in alte servicii;
g) Dreptul de obiectie impotriva utilizarii datelor in campanii de marketing;
h) Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata inclusiv prin creare de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

11.5. Datele personale NU vor fi transmise catre terti.

Pentru mai multe detalii, accesați secțiunea Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal.

12.Drepturi de proprietate intelectuala

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala. Numele site-ului, imaginile, textele, simbolurile, elementele de grafica web, scripturile, programele, nu pot fi prelucrate, copiate, publicate, folosite in scopuri personale sau comerciale fara acordul scris al proprietarului care administreaza site-ul.

13.Litigii

Neintelegerile referitoare la executarea contractului de vanzare-cumparare se doresc a fi rezolvate pe cale amiabila, in caz contrar, apeland la instanta de judecata competenta de la sediul comerciantului (vanzatorului).


Preferinte cookie
Produsul a fost adaugat cu succes la comparatia de produse!
Newsletter

Inscrie-te la newsletter
si primesti un

odorizant auto

CADOU

Oferta valabila pentru urmatoarea comanda.